Saturday, December 22, 2012

Az elmúlt pár nap / the past few days

Mostmár biztos, hogy Eminek ALL (akut limfoid leukémia) típusú leukémiája van. Ami miatt Emi csontvelője, eddig ismeretlen okból elkezdett olyan fehérvérsejteket termelni, amelyek nem fejlődtek megfelelően és önmagukat kontrollálatlanul szaporították. A korlátlanul szaporodó, működésképtelen fehérvérsejtek pedig fokozatosan "kiszoríttották" az egészséges sejteket, így az egyre növekvő számú kóros sejt mellett egyre kevesebb egészséges sejt termelődött. Amikor a kóros fehérvérsejtek már olyan nagy tömegben szaporodtak, hogy "nem fértek el a csontvelőben", kiszabadultak a vérkeringésbe és ekkor jelentek meg Eminél a leukémia első tünetei (fejfájás, hasfájás, fáradság, gyengeség, visszatérő láz, izületi fájdalom).

A kemoterápia eredményeképp a fehérvérsejtek száma drasztikusan lecsökkent, ma 1200-at mértek (500.000-rel vitték be). Viszont az is kiderült, hogy a betegség károkat okozott a hasnyálmirígyében és ezért is volt, hogy annyira fájt neki a kis hasa. Csütörtökön úgy döntöttek az orvosok, jobb lesz, ha nem kap szájon át semmi enni és innivalót, szóval azóta infúzión keresztül kap mindent! Ez egyrészt nagyon jó, mert elmúlt a fájdalom, másrészt nagyon rossz, mert 3 nap elteltével már nagyon éhes! A kis drága ételekről álmodik és nagyon szenved, hogy nem kaphat semmit! 

Ma apu bevitte neki azt a levelet, amit a kis barátok, gyerekek, tanárnénik, tanárbácsik írtak neki. Öröm volt látni az arcát miközben olvasta! Köszönjük!


A Karácsonyt sajnos bennt kell töltenie a kórházban, de anyával már a pótkarácsonyt tervezik, hogy milyen lesz amikor végre kijöhet!!!

We now know for sure that Emi has ALL (acute lymphoblastic leukemia) which means that for reasons unknown, Emi's bone marrow produces white blood cells which don't develop properly and continuously multiply and overproduce. Here is some info about ALL (
http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/treatment/childALL/Patient/page1).

Her white blood cell count has dropped drastically due to the chemotherapy. Today it was at 1200 (started at 500,000). On the other hand, it turns out, that this disease has caused problems in her pancreas and that is why her stomach hurt so much. On Thursday the doctors decided that it'd be better for her not to receive anything orally, including liquids and food, and they began an IV drip through which she's getting everything! On one hand this is good cause the pain is gone but on the other hand it's bad because now she's really, really hungry! Our little darling is dreaming about food and is really suffering that she can't get anything.

Unfortunately she'll have to spend Christmas in the hospital but Mom is already planning a "make-up Christmas" for when she can finally come out!!! 


Today Dad took in a letter that Emi's friends and teachers wrote to her. It was a joy to see the look on her face while she was reading it. Thank you!!

3 comments:

  1. Nagyon sajnálom, hogy ilyen sok szörnyűségen kell átmenned. Örülök, hogy javul a helyzeted. Remélem azért kellemes karácsonyotok lesz (már amennyire az lehet a kórházban).
    Rengeteget gondolunk rád, imádkozunk érted: Lili, Lotti.
    Boldog Karácsonyt!

    ReplyDelete
  2. Kedves Emi,

    Lehet a karácsonyi kell tölteni a remény és a béke.
    És Isten szeretete megvigasztal téged.

    Szeretlek,
    Thomas bácsi

    ReplyDelete
  3. Imáimban vagy drága Emi és mindannyian a családban!!!
    Nagyon örülök a jobb fehérvérsejtszámnak! Minden nap emlékezz,
    hogy az ÚR hűséges és jót tervez, és az Ő szerelme erősebb
    mindennél =)
    Ez az Igerész szerintem különlegesen bátorító nekünk, akik
    közelebbről megérezzük, hogy nem tudhatjuk mit hoz a holnap.

    "Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk (neked
    és nekem, nekünk személyesen).
    Az uralom az Ő vállán lesz, és így fogják nevezni:
    Csodálatos Tanácsos,
    Erős Isten,
    Örökkévaló Atya,
    Békesség Fejedelme!
    Uralma növekedésének és a békének NEM LESZ VÉGE,
    a Dávid trónján és országában uralkodik, és megerősíti
    és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól
    fogva mindörökké.
    A SEREGEK URÁNAK FÉLTŐ SZERETETE VISZI VÉGHEZ EZT!"
    Ézsaiás 9:5-6
    Bizony, az Ő féltő szeretete mindent véghez visz, amit
    eltervezett, és minden terve csakis jó =)
    Puszillak benneteket!
    Isabella

    ReplyDelete