Thursday, December 27, 2012

egy üzenet anyutól / a note from mom

Drága Szeretteink!
Elnézésetek kérjük, hogy csak most jelentkezünk, de azok a dolgok, amik az utóbbi napokban történtek, sajnos nagyon nagy hatással vannak Emili testére, lelkére egyaránt. Az ünnepek is egészen másként teltek, mint eddig, s bizony ez nagy terhet rótt mindnyájunkra.

Az utolsó bejegyzésben már említettük, hogy megkezdődött a kemoterápia, s ennek következményeként felszökött a vércukorszint. Erre a megoldás az inzulin, amit én adok be Emilinek minden este. A nagyobbik probléma a hasnyálmirigy gyulladás, ami nem csak fájdalommal járt, hanem azzal is, hogy minden bevitel - étel és ital - az infúzión keresztül megy a szervezetbe. Természetesen így bejut minden szükséges tápanyag és gyógyszer, de maga az éhségérzet megmarad. A mai már a 7. nap. Ettől már egy kicsit szenvedünk.

Ma ismét vettek csontvelőt, s reméljük jók lesznek az eredmények. Az orvosok és az ápolónők mind azon dolgoznak, hogy minél kevesebb fájdalommal és kényelmetlenséggel éljük át ezeket a napokat. Csak köszönettel és hálával tartozunk nekik, mert imáinkban arra kérjük jó Atyánkat, hogy adjon nekik is bölcsességet, szeretetet, és kitartást nem csak felénk, de az összes ittlévő kis beteg felé.

A fehérvérsejtek száma már jóval ezer alatt van, ami azt jelenti, hogy most nagyon kell vigyázni arra, hogy semmi kórokozó ne jusson a szervezetébe, mert nincs immunrendszer, ami megvédené.

Emili és én is mindenkit szeretettel ölelünk, s kívánjuk, hogy az Úr vidámítsa meg szíveiteket, s a mi gyengeségünkön dicsőüljön meg az Ő szent neve most és mindörökké. Amen                      

Ici  

Dearly Beloved,
We are sorry that we haven't been in touch but the things which have been happening in these last couple of days have had a huge impact on both Emili's body and soul. The holidays have been very different than before, and certainly this has been a big burden for us all.

We have already mentioned that as a result of chemotherapy Emili's blood sugar levels rose. Insulin helps to keep it under control which I have to give her every night. The bigger problem is the inflammation of her pancreas, which is not only painful, but also she receives all nutritions through an IV. This way she gets all she needs but the feeling of hunger is still there. Today is the 7th day without anything and we are really suffering because of that.

Bone marrow was taken from her again today, and we hope the results will be good. The doctors and nurses are really working to minimize the pain and discomfort that we are currently experiencing. We're so thankful for those who care for Emi and we pray that our Heavenly Father would give them wisdom, love, and endurance not just towards us but towards all the sick children here.

Emi's white blood cell count is well under 1000, which means we must really be careful that nothing gets into her immune system which could cause her harm because she has no immune system with which to fight off anything.

Both Emi & I want to thank everyone and send our love to you all and we pray that the Lord would bring joy to your hearts and that in our weakness His holy name would be glorified forever and ever. Amen!

Ici

4 comments:

  1. Az Úr ölelő karja legyen a kis Emivel és Önnel, meg a család többi tagjával! Imádkozom, hogy a kórházban csak úgy áradjon be az Úr szeretete és az orvosok is érezzék, milyen hatalmas Ő!

    ReplyDelete
  2. Kedves Emi,
    Isten tartsa meg az Ő békében.
    Lehet lelkedet kell tölteni az örömtől.

    Tartsa bízva Isten.

    Szeretlek,
    Thomas bácsi

    ReplyDelete
  3. Imatkozunk hogy az Isten mindent jora vigyen!!! :******

    ReplyDelete
  4. Drága Emi és Ici !
    Folyamatosan olvasom a friss fejleményeket ,hogy hogy van Emi ,mivel bízzunk a jó Istenben és hiszünk benne ,tudjuk hogy velünk van és segít rajtunk ,segít a kis Emin is ,mert megfog gyógyulni .Én 2 napja küldöm a távenergiát reiki-mesterként ,ami tőlem és a tudásom által telik adom tovább ,ott vagyok veletek,akár a jó isten . Ici az úr add annyi erőt hogy mindezt kibírd ,épp úgy mint Eminek hogy meggyógyul .Továbbra is várom az információkat ,szeretettel ölelek benneteket : Szegediné Popán Erika

    ReplyDelete