Thursday, January 10, 2013

5. nap az intenzíven / day 5 in the ICU

Az Úr a nyomorultak kővára, erősség a szükség idején.
Azért benned bíznak, akik ismerik nevedet, mert nem hagyod el azokat,
Uram, akik keresnek Téged. 
Zsoltár 9:10-11

Emili már 5 napja fekszik az intenzív osztályon. 
Tegnap nagyon nehéz volt az éjszaka. Hajnal 5-kor tudott csak elaludni. Nagyon nehéz neki, hogy nem lehet ott mellette anyu mindig. Sajnos a kis gyomra is bevérzett megint. Nem tudjuk miért.

A kemoterápiás kezelést mindezek ellenére nem szakították meg, folyamatosan kapja. Az első 33 napos blokkból már csak 3 nap van hátra. Utána lesz egy nagy labor és lumbálni is fogják. Ezek az eredmények lesznek majd nagyon fontosak abban, hogy hogyan folytatják majd a kezelését. Mivel a 15 napos eredmények nem lettek jók, Emi a magas rizikó faktorba lett sorolva. Most azért imádkozunk, hogy ezek az eredmények jobbak legyenek!!! 

Tegnap már kapott egy pár korty vizet, de enni még mindig nem ehet, mert a hasnyálmirígy eredményei még mindig nem jók. Nagyon gyenge, de ma már segítséggel az oldalára tudott fordulni. Amikor fennt van és anya vele van nagyon aranyos, kéri anyut, hogy szeretgesse, puszilgassa!

Arra kérlek benneteket továbbra is imádkozzatok, hogy visszanyerje az élniakarását, hogy legyen ereje tovább harcolni!

Köszönöm Mindenkinek az imáitokat és hogy egy szívvel lélekkel harcoltok velünk!

odi


The LORD is a stronghold for the oppressed,
a stronghold in times of trouble.
And those who know your name put their trust in you,
for you, O LORD, have not forsaken those who seek you.
                                                                              (Psalm 9:9-10)

Emi has been in the ICU for 5 days now.

Last night was very difficult and she was only able to fall asleep around 5am. It's very hard for her right now cause Mom can't always be by her side. Unfortunately her stomach began to bleed again and they don't know why.

In spite of all that's happened with Emi in the past week or so, they haven't stopped the chemo, she is continually receiving the weekly doses of her first round of chemo. There are only 3 days left of the first round of 33 days. When this is over there will be a large blood test and a lumbar puncture again. These results will very important in that they will determine the next steps of treatment. Because the results of the 15 day test weren't good Emi is considered high-risk. We pray that these results will be better.

Yesterday she was able to get a sip of water but she still can't eat because her pancreas still isn't good. She's very weak but today she was able to turn on her side with a little help. When she's awake and Mom is with her, she is very sweet. She asks Mom to just love on her, snuggle with her, and give her kisses.

I'd like to ask you to continue to pray for her. Especially that she'd regain the will to live and continue to fight this.

Thank you all that you are unified in fighting this battle with us in prayer!

odi

9 comments:

  1. Drága Emili és Család!
    Bár régen találkoztunk, nagyon közel vagytok a szívemhez, szíveinkhez. Szeretettel és sokat gondolunk Rátok!
    Farkasok: Péter, Kinga, Márti

    ReplyDelete
  2. Minden nap gondolok rátok, és imátkozom Drága Emiliért!!! Sok erőt nektek! puszi

    ReplyDelete
  3. Drága Emi!
    Naponta többször imádkozunk érted a lányokkal,sokat gondolunk rád!<3
    "Énekeljetek az Úrnak éneket,mert csodákat tett!Szabadulást szerzett jobbja,az Ő szent karja.Megmutatta szabadító erejét az Úr,a népek szeme előtt nyilvánvalóvá tette igazságát.
    Hűséggel és szeretettel gondolt Emilire (Izrael házára),és látták a földön mindenütt Istenünk szabadítását." Zsoltárok:98/1-4

    ReplyDelete
  4. Hi Emi! My name is Emily too just I spell mine with a y and you spell yours with an i =) I pray for you often.....even my little daughter prayers with me. Her name is Emma, she is 2 years old. She likes to say your name "Emi" and folds her little hands and closes her eyes while I pray for your healing. Please know that your life has great meaning. You are a blessing to all those around you. I pray that we can meet when you are out of the hospital. God bless you Emi, lots of love from Kecskemet.

    ReplyDelete
  5. Dear Emi,
    Praying for you to feel better everyday.
    God and your family love you very much.

    Love you too,
    Uncle Thomas

    ReplyDelete
  6. "Hozzád menekülök, URam, mert Nálad nem szégyenülök meg soha!
    Ments meg, szabadíts meg irgalmasan!
    Fordítsd felém füledet, és segíts meg!
    TE VAGY Erős Kősziklám, ahova mindig mehetek,
    melyet segítségemre rendeltél,
    mert TE VAGY AZ ÉN SZIKLAVÁRAM."
    71-es zsoltár

    ReplyDelete
  7. Draga Emily! Nagyon nagy szeretettel gondolunk rad es imatkozunk erted minden nap! Az Ur a te gyogyitod, az O sebeiben van gyogyulasunk.Micaiah es Tessy is az ima listajara tett! Itt orizgeti Micaiah a kepedet amit regen adtal neki. Nagyon kedves szemelyek vagytok mindannyian a szivunkben.Imatkozunk ertetek Ici es Ps.Bela, az Ur a szabaditonk es varja hogy ne hagyjuk abba,ma pont a Luk.11:9-10 ben ez erositett meg hogy zorgessunk, kopogtassunk, mert megnyittatik.Nem tudjuk milyen hosszan de biztos megnyittatik.Nagyon szeretunk titeket es a szivunkon hordozunk minden nap.Emily, minden nap latom a tancos labaidat, varjuk a nagy olelest! Love,Detty and family

    ReplyDelete
  8. Drága Emili és a Család! :)
    Nagyon sokat gondolok rátok és imádkozom értetek! Nem is ismerjük egymást, mégis annyira közel kerültetek a szívemhez. Nagy áldás vagytok számomra, Isten sok dologra tanít, főleg az által, hogy imádkozom értetek, még közelebbinek érzem Istennel a kapcsolatom. Imádkozom, hogy Isten erősítse meg a kis tested drága Emi, és Önökért, a családjáért is imádkozom, hogy erősítsen meg.

    "Légy bátor és erős, en félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz."
    Józsué:1:9

    Amen!

    Puszi: S.Mirella

    ReplyDelete