Sunday, January 6, 2013

jelentés Oditól / an update from Odi

Drága Barátaink!

Itt ülök a gép előtt és próbálom szavakba önteni mindazt, amit ez a mai nap hozott. Minden szempontból az eddigi legnehezebb volt, telis tele fájdalommal, félelemmel, fohászkodással,  reménységet keresve. 

A hajnali roham után még volt egy neki, amikor már az intenzíven feküdt, de azt hála Istennek már egyből tudták az orvosok kezelni. Igazából nem tudják mi hozta elő neki ezeket a rohamokat, lehetséges agyvérzés, trombózis vagy belső vérzés, a kemoterápia mellékhatása vagy maga a leukémia is okozhatta bár a CT-n hála az Úrnak nem láttak semmi agyvérzésre utaló jelet, aminek nagyon örült minden orvos és persze mi is! Annyira összetett most nála minden, hogy úgy érzem az orvosok sem tudják, hogy mi mit vált ki nála. 

Amiért hálát adhatunk, hogy az agya tiszta volt, a gyomrában a vérzés úgy tűnik elállt és az egész napot átaludta, nem érzett fájdalmat.

Édesanyánk hősként áll mellette, erős de nagy szüksége van az imáitokra, Isten nyugtató, bátorító, szerető érintésére.

Csodáért esedezem Istenhez, hogy erősítse, s gyógyítsa Emili kis testét! Kérlek Benneteket tartsatok ti is ki az imádkozásban!

odi

Dear Friends!

As I sit here in front of my computer I'm trying to find the words to describe what today has brought. From every vantage point this has been the hardest day, filled with the most pain, fear, prayer, and searching for hope.

After Emi's seizure in the night she suffered another one after they took her to the ICU but thank God the doctors were able to treat it immediately. The doctors don't really know what caused these seizures. It could be a stroke, thrombosis, internal bleeding, a side-effect of the chemo, or the leukemia itself could have caused them. A CT revealed that there were no signs of a stoke, thank God. The doctors were very happy about this as we all were. Things have seemingly taken a downward turn & I feel like the doctors don't know what's causing what.

What we can be thankful for is that her brain scan was clean & it appears that the bleeding in her stomach has stopped and that Emi has pretty much slept through the whole day and hasn't felt any pain.

Our mom is heroically standing beside Emi. She is strong but she really needs your prayers and God's comforting, encouraging, loving touch.

I beg God for a miracle. That He would strengthen and heal Emi's little body. I ask all of you to please continue in prayer with us.

odi

7 comments:

  1. Thanks for posting, we are standing with you guys and enlisting a bunch of the family of God here in Poland to pray with us! We love you guys and will be praying for your Mom n Dad! C&S Wilk

    ReplyDelete
  2. Drága Icikém!
    Szomorúan olvasom, hogy Emili még mindig az intenzív-osztályon van. Imádkozom értetek,és kérem az Úrat,hogy segítsen Emilinek a gyógyulás útjára lépni.

    "A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel.."(Róma 15:13)

    Andi

    ReplyDelete
  3. Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?!
    Teremtő Isten, kérlek, gyógyítsd meg szeretett Emidet! Ámen!

    ReplyDelete
  4. Én is megosztottam az oldalatokat, hogy minél több ember tudjon imádkozni értetek.

    ReplyDelete
  5. Drága Ici és Emili!

    Többekkel együtt imádkozunk értetek és az egész családotokért, hogy az Úr erősítsen meg Titeket és szabadítson meg ebből a betegségből! Olyan nagy áldás, hogy Isten a kezében hordoz Benneteket! Emi, tarts ki, ha még nem is tűnik úgy, de Jézus sebeiben Te már MEG VAGY GYÓGYULVA!

    "Veled együtt még az ellenséges seregen is áttörök!
    Istenemmel minden akadályon átjutok!" /2 Sámuel 22/

    Szeretettel,
    Fekete Livi

    ReplyDelete
  6. "Az Úr megőrzi azt és élteti azt; boldog lesz e földön, és nem adhatod oda ellenségei kivánságának.
    Az Úr megerősíti őt az ő betegágyán; bármilyen az ágya, megkönnyíted betegségében.
    Én azt mondtam: Uram kegyelmezz nékem, gyógyítsd meg lelkemet"(Zsolt 41:3-5)

    "Megkerestem az Urat és meghallgatott engem, és minden félelmemből kimentett engem.
    A kik ő reá néznek, azok felvidulnak, és arczuk meg nem pirul.
    Ez a szegény kiáltott, és az Úr meghallgatta, és minden bajából kimentette őt.
    Az Úr angyala tábort jár az őt félők körül és kiszabadítja őket.
    Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, a ki ő benne bízik."(Zsolt 34:5-9)

    Kedves Ici és Emi!
    Sokan vagyunk így a háttérben,akik olvassuk a blogot, követjük a híreket Rólatok, Veletek sírunk és próbáljuk elképzelni,min mehettek keresztül...de valószínűleg nem tudjuk...És sokan vagyunk, akik nap,mint nap imádkozunk Emi gyógyulásáért, Neked erőért, hitért, reményért, kitartásért!Semmi sincs a mi kezünkben, ezt én is csak most tanulgatom...de Istennél semmi sem lehetetlen, Nála este bánat tér be hozzánk, reggelre öröm, Ő megsebez, de be is kötöz, keresztül visz a sötétségen is!Nehéz, hogy nem értjük, mi miért történik- de Ő ebben a próbában is ott van Veletek, mégha nem is érzitek mindig,mert ezt ígérte!Nem a félelem lelkét adta Nektek sem, hanem az erő, a szeretet Lelkét!
    Szeretettel gondolok Rátok mindennap és imádkozom továbbra is értetek és egész családotokért és hogy Emi betegsége és gyógyulása valóban az Úr dicsőségére legyen!
    Bergerné Figura Éva

    ReplyDelete