Monday, January 14, 2013

első blokk utolsó najpa / the final day of round 1

Drága Imaharcosok!

Ma van az utolsó napja az első blokknak, amiben Emi kemoterápiás kezelést kap. 33 napja ölik benne a bajkeverőket és ebbe a kis teste is belefáradt már. Ami lehetséges rossz bekövetkezhetett a kezelés alatt, az Eminél bekövetkezett. Mikor azt hittük, hogy ennél rosszabb már nem lehet, akkor jött valami ami bebizonyította, hogy de igen, lehet...

Ez ma is így van... Tegnap kiderült, hogy tüdőgyulladása van. Valószínű gomba okozza és nem baktérium, bár szerintem igazából tök mindegy. Kapja rá a gombaölő gyógyszert, aminek mellékhatásai láz, hidegrázás, magas vérnyomás! Nagyon nehezen veszi a levegőt, ezért az orvosok azon tanakodnak, hogy lélegeztető gépre fogják tenni és elaltatják egy pár napig, még ki nem tisztul a tüdeje. 

Úgy vártuk ezt a napot és most úgy érzem egy hajszálon függ a reményünk.  Mindenki fáradt és a leg-legutolsó erejét gyűjti ahhoz, hogy tovább tudjon lépni. Emike is! Tegnap voltam bent nála és elképesztő volt látni, ahogy a kis teste harcol az életben maradásért, minden levegővételért olyan harcok folynak benne, hogy csak sírni tudtam az ágya mellett.

Uram, ha az a Te akaratod, hogy Emi éljen, segítsd át őt ezen a mai napon!!!

Ámen

Dear Prayer Warriors!

 Today is the final day of treatment of the first block of chemo. For 33 days they've been killing the "troublemakers" and Emi's little body has grown weary because of this. All of the worst side effects that could happen have happened to Emi during this time. When we began to think that it couldn't get any worse something else happened to show that yes, it could...

 Today is the same... yesterday she was diagnosed with pneumonia. It's probably being caused by a fungus and not a bacteria, thought I really don't think it matters. She's receiving meds to kill the fungus which has side effects including fever, chills, and high blood pressure. It's very hard for Emi to breath and because of this the doctors are debating whether to put Emi on a breathing machine for a few days to help her breathe until her lungs clear up.

 We were so looking forward to this day (the final day of the first block of chemo) and now I feel that our hope is hanging by a thread. Everyone is tired and gathering the last bit of strength that they have to move forward. Emi too!! I was in visiting her yesterday and it was amazing to see her little body fight to stay alive as every breath was a battle. The only thing I could do was cry next to her bed.

Lord, if it's Your will that Emi lives, please help her today!!!

Amen

9 comments:

  1. Kitartás Emi, drága!!!! Imádkozunk érted!

    ReplyDelete
  2. Drága Emi!
    A "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." (Filippi 4:13) igevers után nincsenek kivételek felsorolva. A minden az MINDEN. Kívánom Nektek, hogy tudjatok kapaszkodni ebbe az igeversbe és Isten minden ígéretébe! Sok erőt!

    ReplyDelete
  3. Szia Emi!

    Újra meg újra imádkozunk érted. Tegnap a gyülekezetben beszéltem rólad és együtt kiáltottunk Istenhez, hogy adjon erőt neked és hozzon gyógyulást. Minden nap kitartóan imádkozunk érted, melletted vagyunk gőzerővel. Nem hátrálunk mi nem a meghátrálás emberei vagyunk! :-)
    Az Úr áldjon meg és ragyogtassa rád az arcát, őrizzen meg téged.

    Szia

    Mozbauer család Győrből.

    ReplyDelete
  4. Our prayers are with you all today. May the Lord bring you strength and peace, and rest in Him. May His face shine upon you all and may you see His glory even in this trial. He's with you all. Many prayers heading your way. Much love everyone.

    ReplyDelete
  5. Tegnap eszembe jutottatok a dicsőítés alatt amikor a Rejts most el-t énekeltük. Imádkozom, hogy Isten emelje fel Emilit és titeket is a fájdalom tengere fölé, bármennyire is tomboljon.
    Köszi, hogy beszámolsz nekünk mindenről. Keri


    Rejts most el a szárnyad alá
    Erős kézzel takarj be engem

    Tenger tombol, zúg, süvít a szél
    Te emelsz fel a vihar fölé
    Uralkodsz hullámok habjain
    Szívem nem fél, Benned remél

    Csak Istenben bízz, én lelkem
    Mert Ő él, nagyobb mindennél


    ReplyDelete
  6. Kedves Emi!

    Nagyon sokszor vagy az imáimban. Sajnálom, hogy "csak" imáimmal tudlak segíteni, de hiszem, hogy Isten hatalmasabb mindennél és mindenkinél. Legyen ő a támaszod, erőd, csodálatos gyógyítód, bölcs pásztorod!

    Küldök egy dalt, hallgasd szeretettel, Záporverte kis Virág!
    http://www.youtube.com/watch?v=W48ss5w2VEw

    Szeretettel:
    Olasz Timi (Beregszász/Ukrajna)

    ReplyDelete
  7. Kerihez csatlakozva: abban a dalban (azaz az imában) erő van. Ő emel fel a vihar fölé. Olyan jó, hogy ezek nem csak üres szavak, hanem az Élő Reménységünk!!!

    Nehéz bátorítót írni, mert olyan érzésem van, hogy nem tudhatom, miken mentek, miken mész át kicsi Emi (és tényleg...:(...). De Jézus tudja...Vigasztaljon ez titeket, drága Kovácsék!!
    <3

    ReplyDelete
  8. Drága Krisztusom! Köszönöm Neked Emi életét, s kérlek, hogy Te is tartsd meg, bármi baja is van ma. Kérlek, hogy gyógyítsd meg őt teljesen és ragyogtasd rá a Te orcád. Adj neki békességet és jó kedvet, még akkor is, ha ilyen helyzetben van. Gyógyítsd meg és mi hiszünk a Te erődben. Ámen.

    ReplyDelete
  9. Drága Emi,

    Lélekben mindig veled vagyunk és imádkozunk érted!
    Sose add fel, mert élni mindig van miért és még sok dolgod van a Földön.
    Az Úr segítsen és áldjon meg Titeket adjon erőt és kitartást a küzdelemben!!!

    Nóri&Ati

    ReplyDelete