Tuesday, January 15, 2013

blood / vér


Drága vért adni akarók!

Először is hálásan köszönjük Nektek, hogy ilyen rövid idő alatt ennyien jelentkeztetek, hogy véreteket adnátok Eminek! Ugyanitt bocsánatot is kérünk azoktól, akik esetleg elmentetek ma és nem tudtatok vért adni. Amikor beszéltem apuval és mondta, hogy vér kellene nem is gondoltuk végig, hogy az nem úgy megy, hogy csak megjelenünk a véradó állomáson és és már veszik is a vért. Azóta beszélt apu a véradó állomás vezetőjével és ő arra kért mindenkit, hogy ne mindenki egyszerre, hanem folyamatosan menjünk több napon keresztül. Mivel csak 3-5 napig tudják tárolni, utána a fel nem haszált vért ki kell dobniuk. Amúgy teljesen el voltak képedve a véradó állomáson, hogy mi történt itt Szegeden, mert mindenki Eminek akar vért adni!!!

Az is fontos, hogy Eminek vért adni csak azok menjenek, akiknek B Rh+ a vércsoportja, mert most nagyon speciális vér kell Eminek és még a B Rh+-asok  közül sem biztos, hogy mindegyiket fel tudják használni a számára.

Szóval, azért, hogy ne rohamozza meg mindenki a véradó állomást holnap itt Szegeden, azt találtuk ki, hogy csinálunk egy táblázatot, amin mindenki feliratkozhat, hogy melyik nap tud menni vért adni ezen a héten. Ha esetleg jövő héten is kellene, akkor majd frissítjük!

Azt kérték, hogy egy nap csak 5-10 ember menjen. Azt is megtudtuk, hogy nem kell leutazni ide Szegedre, mert bárhonnan pár órta alatt ide tudják szállítani Eminek a vért. Most is Budapestről kapott neki megfelelőt.

Ha nem vagy B Rh+ azért még elmehetsz vért adni, mert sok más ember van még akinek szüksége van vérre!

Hálás köszönet mindannyiótoknak!

Itt találjátok azt a dokumentumot, amin fel tudtok iratkozni: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvMTHtlfofQ8dDlGeFgxbG96VFpfVmpIT195VmhVWFE




Dear All!

First we want to thank all of you who responded so quickly to the request for blood for Emi. We are deeply thankful! 

We'd also like to apologize to those of you who went today here in Szeged and were turned away. 

The nurses at the blood donation center were amazed at the number of people wanting to give blood to Emi. 

We now have more complete information about this and would like to share with you all so that Emi gets the blood she needs and we don't overwhelm the blood donation center.

So... 

1. we need 5-10 people to give blood for Emi every day. No more!

2. we've found out that you can give blood at the blood donation center nearest you. We believe if you specify that your blood is for Kovács Emília in Szeged, they will get the blood to her.

 here is a link for the blood donation centers around Hungary: 

 http://dnr.hu/donorinfo/verellato/

3. to help organize this effort to get Emi the blood she needs we've created a google document where you can sign up for the rest of this week. If we need more blood next week we will update this doc.  Please sign up and let us know where you will be giving blood.

4. If you aren't RH B positive there are still plenty of people who are in need of blood, so we'd like to encourage you all to give blood!


https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvMTHtlfofQ8dDlGeFgxbG96VFpfVmpIT195VmhVWFE




13 comments:

  1. Be is írtam magam szerdára, nem tudom sikerült e mentenem.

    ReplyDelete
  2. Edit, igen sikerült! köszönjük!!

    ReplyDelete
  3. Sajnos nem adhatok vért, mert a testsúlyom nem éri el az 50 kilót... De imádságban veletek! Isten áldjon benneteket minden értelmet meghaladóan!
    Judit

    ReplyDelete
  4. Pont 50 kiló vagyok. Ráadásul B+. Ha Pesten elmegyek 18-án vért adni, és azt mondom, Eminek adják, figyelembe veszik ezt szerintetek, és leviszik Szegedre?!

    ReplyDelete
  5. Nyáron a feleségemnek gyűjtöttünk ugyanígy vért. Ez az ún. dedikált véradás. Ha más városban adtok, akkor kérni fogják a beteg személyes adatait, és hogy pontosan melyik gyógyintézményben, melyik osztályon kezelik, legalábbis nálunk így volt.

    ReplyDelete
  6. Kedves Kamillatea! igen kell mondani hogy a Kovács Emíliára akik a szegedi gyerek klinikán fekszik akarsz adni és ide jutatjak!

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Sorry, i don't have that blood type. Praying for her recovery. It is well.

    ReplyDelete
  9. Sziasztok!

    Sokat imádkozunk a kislányért. Szeretnénk itt Budapesten is adni neki vért, de kérik a Beteg pontos nevét, születési helyét, TAJ számát, a beteget ellátó intézmény és osztály nevét, címét, a kezelőorvos nevét és elérhetőségét. Nem fogunk visszaélni az információval, bizalmasan kezeljük. Ha gondolod írd meg nekem: beszter5@gmail.com

    Mezei Eszter (Gödöllői Agapé Gyülekezet)

    ReplyDelete
  10. És nekem is: kalla.timea@gmail.com! Köszi!

    ReplyDelete
  11. Kedves Eszter és Kamillatea!

    ma este föl teszunk a szükséges információkat!!!

    kyle

    ReplyDelete
  12. Márk 5:36-43 Testvérek ragadjátok meg hittel ezt az igét! Ne felejtsétek, kis mustármagnyi...Nagyon sok erőt és kitartást kívánunk a kis Eminek és családjának! Imádkozunk értetek hevesiek is! Legyetek áldottak!

    ReplyDelete
  13. sokan és egyre többen szurkolunk Eminek - így ismeretlenül is -, és terjesztjük a hírt a véradás lehetőségéről is - kitartást, sok erőt!

    ReplyDelete