Tuesday, January 15, 2013

egy nagyon nehéz nap végén / the end of a hard day

Drága Mindenki!

Ez a nap úgy kezdődött, hogy azt hittük ma el kell búcsúzzunk a mi kis drága Eminktől.

Ahogy tudtam reggel rohantam be hozzá. El nem lehet mondani, mit éreztem, mikor megláttam őt és anyát is, ahogy ott zokog az ágya mellett.
Mindenhonnan vérzett... a tüdejéből felbugyogó vért negyed óránként szívta le a nővérke. Délelőtt megtapasztaltuk milyen a halál árnyékának völgyében járni.

Délután úgy döntöttek az orvosok, hogy lecserélik arról a lélegeztető gépről, amin van és új csövet tesznek be neki, mert nem tudták rendesen beállítani a gépet. Úgy magyarázta apu, hogy nem lélegzett együtt Emi a géppel és ez nagyon megnehezítette a helyzetet. Egész délután ezt csinálták és volt nagyon kritikus pont is. De Isten mégis úgy döntött, hogy keresztül viszi Emit ezen a nehézségen is. A vérzés talán elállt a tüdejéből és este már a pisijében sem volt vér. A hasija nagyon kemény, ami azt jelenti, hogy az valószínű tele van vérrel. :( De reméljük, hogy így vagy úgy attól is nemsokára megszabadul és, hogy ott is el fog állni a vérzés.

Ma teljes erővel elkezdődött a rehabilitációs terápia, mindent megkap, ami abban segíti, hogy végre helyre álljon a vérképe. Ezmiatt van szükség a véretekre is.

Azokat a teszteket, amiket írtam, hogy hétfőn csinálnak majd a kritikus állapota miatt elhalasztották és úgy tűnik, ha végre stabil lesz az állapota akkor holnap megcsinálják.

Azt, hogy mennyien vagytok, akik a szíveteken viselitek Emikénket elképesztő!!! 40.000szer nyitottátok már meg ezt a blogot és csak ma 14.500szor és akkort azt már nem is mondom, hogy hányan és milyen gyorsan reagáltatok arra, hogy Eminek vért adjatok! El sem tudom mondani mennyire hálásak vagyunk minden imáért és kedves szóért, bíztatásért, amit tőletek jön!

Este, mikor apuval beszéltem, azt mondta, hogy ma tapasztalta meg ő is először azt, amiről Dávid király írt a 23. Zsoltárban "Még ha a halál árnyékának völgyében járok is nem félek a gonosztól, mert Te velem vagy. Vessződ és botod megvígasztal engem." Az, hogy Emi él, az Úr csodája, s hisszük, hinni akarjuk, hogy az ő életén keresztül, aki csak hallott róla, mind Istent fogja dícsérni!

Dear Everybody!

 This day began with us thinking that we would have to say good-bye to our dear little Emi. 

 As soon as I could I rushed into the hospital to be with her. It's impossible to put into words what I felt when I saw her & my Mom as she was weeping beside her bed. Emi was bleeding from everywhere...blood was bubbling up from her lungs and the nurses were suctioning it every 15 minutes. This morning we experienced what it's like to walk through the "valley of the shadow of death".

 This afternoon the doctors decided to switch the breathing machine that Emi was on and put in a new tube because they couldn't get the settings on the machine right. Dad described it this way, "the machine wasn't breathing at the same pace as Emi and that made the situation worse". They did this all afternoon and it was very critical at one point. But God decided to bring Emi through this difficulty as well. The bleeding has stopped in her lungs and there is now no longer any blood in her urine. Her stomach is very hard which probably means that it's full of blood. :-( We hope, one way or another she'll be free of this and won't have any bleeding there anymore. 

 The rehab therapy began today at full steam. She is getting everything possible to help her blood count get back to normal. It's because of this that she needs your blood too.


 The tests that I wrote about that they were supposed to do on Monday were postponed because of her critical condition but it looks like, if her condition is stable enough, they will do the tests tomorrow.

 It is absolutely amazing how many of you are fighting this battle with our precious little Emi. We've received over 40,000 hits to the blog and over 15,000 hits today alone! This isn't even to mention all of those who responded so quickly to our request for blood for Emi. I can't even begin to express how thankful we are for all of your prayers, kind words and encouragement that comes from all of you!

 Tonight when I talked with my Dad, he said that today, for the first time, he experienced what King David said in Psalm 23, "though I walk through the valley of the shadow of death I shall fear no evil for You are with me. Your rod and Your staff they comfort me". The fact that Emi is still alive is a miracle of God and we believe, we want to believe, that through her life, that those who hear about her would praise God!


16 comments:

  1. Uramisten, ha ennyien imádkozunk érte minden nap, annak biztosan lesz eredménye!!! Kitartás, Odi drága!!!

    ReplyDelete
  2. Dicsoseg Jezusnak!!! TOvabbra is imadkozunk!! Tarts ki Emi... Olyan jo tudni, hogy O tenyleg mindig velunk van!!! Sok puszi es oleles mindenkinek!
    Az Ishakuek

    ReplyDelete
  3. Crying...praise Jesus! Still praying for this battle for sweet Emi. Love you all...

    ReplyDelete
  4. Zuglóból meg nap közben az V. kerületből is imádkozunk Értetek.

    ReplyDelete
  5. Ámen, minden dicsőség az Élő Istené, aki velünk jár a halál völgyében is és források völgyévé teszi azt.
    "Mert Nap és Pajzs az ÚR,
    kegyelmet és dicsőséget ad az Isten.
    Nem von meg semmi jót az ÚR azoktól,
    akik feddhetetlenül élnek.
    Seregek URa,
    boldog az az ember, aki Benned bízik!"

    A 84-es zsoltár, életem zsoltára - szó szerint is.
    Legyen a tiétek is!
    Nagyon szeretünk és szüntelen imádkozunk ♥

    ReplyDelete
  6. Sziasztok!
    Mindennap imában veletek vagyunk ezekben a nehéz időkben is!

    " Az Úr angyala őrt áll az istenfélők mellett,és megmenti őket!" Zsoltár 34:8

    Szeretünk titeket!

    Laci és Lilla Esztergom

    ReplyDelete
  7. Egy kis batoritas Pal Roma 8,31-39.Aldott napot .

    ReplyDelete
  8. Amen Odi! We have been praying for her and thinking of her all day!
    Love,
    Andrew and Kata

    ReplyDelete
  9. :')
    Annyira jó volt ezt olvasni. Annyira áldott ez a család, mégha most embertpróbáló, halálvölgyenátmenő próbán is mentek át, végig Isten fogja a kezeteket. Istentől jövő mennyei békét és az Ő vigasztalását! Emili, nem is tudod, milyen áldás vagy, még így, ilyen nehézségek kellős közepén is!!!
    "Tudom és érzem, hogy szeretsz:
    Próbáid áldott oltó - kése bennem
    Téged szolgál, mert míg szívembe metsz,
    Új szépséget teremni sebez engem.

    Összeszorítom ajkam, ha nehéz
    A kín, mert tudom, tiéd az én harcom
    És győztes távolokba néz
    Könnyekkel szépült, orcád - fényű arcom."
    (Tóth Árpád: Isten oltó-kése)
    Szeretettel gondolunk Rátok és imádkozunk: Krisztina, Baja

    ReplyDelete
  10. Veletek érzek és én is imádkozom Emiért.

    ReplyDelete
  11. Ismeretlenül bár, de rendszeresen értetek imádkozva veletek vagyok! Ha 0+ vér is jó erre a célra, akkor jelezzetek! Tapolyai Emőke

    ReplyDelete
  12. Kedves Odett !
    Remegve nyitom meg a blogot ,hogy mi van a kis Eminkel ,de öröm volt olvasni a soraidat .Sajnos nem adhatok vért ,mert állandó gyógyszereket szedek már 8 éve és nem lehetek véradó :( De ott vagyok Emivel és Icivel mindennap ,minden órában ,minden percben,ami tőlem telik az imával ,és a reiki.-vel segítek ,veletek vagyok. Nálunk is baj van, a kisebbik fiammal, tüdő gyulladása van, vért köp, halas nem találja az okát, nap közben, ott vagyok, este érek haza, de reiki-vel ott is és Eminél is gyógyítok. A jó isten velünk van, és mindjáunknak ad annyi erőt, hogy mind ezt ki bírjuk, és átvészeljük. Szeretettel ölelem, Emit, Icit is. Kérlek, Írj hogy a mai napon is mi történik vele. Puszi Szegedi család!

    ReplyDelete
  13. Praise God!!! Not giving up! You shall live!!!!!

    ReplyDelete
  14. Nehéz bármit is mondani....írni. A tegnapi napot végig imádkoztuk és nem túlzok ha azt mondom, hogy állandóan ő és ti jártok a fejünkben. Mellettetek vagyunk.
    Isten a mi életünkben is használja ezt a mi formáltatásunkban. A kislányunk Hanna aki Emivel egy idős óránként kérdezte, hogy mi van Emivel. Bár ne kellene kérdezni és bár ne történne ez de biztos, hogy az ő kis szívében Isten ezt használja. Nehéz elfogadni de nem tudunk mást tenni,elhinni, hogy Ő jót tervez. Imádkozunk, hogy tudjatok megállni erősen az Úrban és az Ő akaratában.

    Jeremiás 29:11
    Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.
    Jeremiás 33:11 Örömnek szava és vigasság szava, vőlegény szava és menyasszony szava, és azoknak szava, kik ezt mondják: Dicsérjétek a Seregek Urát, mert jó az Úr, mert örökkévaló az ő kegyelme; a kik hálaáldozatot hoznak az Úr házába, mert visszahozom e föld népét a fogságból, mint annakelőtte, azt mondja az Úr.

    Maradunk imában értetek.

    Mozbauer család. És a győri gyüli.

    ReplyDelete
  15. Wow.....praying for you guys. For Emi's little body - that the Lord would pour out His Spirit upon her and give her new blood and the will to fight on! Praying for your Mom n Dad, cannot imagine how tough this must be, but praise God the Lord is there to comfort and encourage! We love you guys and will continue to stand with you all in prayer!

    ReplyDelete
  16. Odi, Once again, just a reminder that we are walking in love with Emi and your family through that valley. Our hearts and prayers and tears are with you. Please send a special greeting to your mom and dad for me and tell them that I love them. Blessings,Paul

    ReplyDelete